Van bolle muren tot schadeherstel 2.0

Wat in 2009 voorzichtig begon met het overnemen van het autoschadeherstelbedrijf van de familie Brouwer in Noordwijk werd al snel een olievlek. Met inmiddels vijf automotivebedrijven in de regio op zijn naam rukt ondernemer Peter Engels steeds verder op. Waar gaat dat heen? Als het aan Engels ligt in elk geval naar autoschadeherstel 2.0.

Na jarenlang diverse vaste en veilige managementfuncties in de automotivebranche bekleed te hebben, kiest Peter Engels pas in 2009 voor het onzekere ondernemersbestaan. “Een bewuste keuze. Omdat dit het laatste puntje op de i is voor mij, mijn laatste huzarenstukje.” Hij koopt het autoschadeherstelbedrijf van de familie Brouwer in Noordwijk en richt een eigen verhuurbedrijf van lesauto’s op.

Ondernemerschap wezenlijk anders

Ruim een jaar later neemt Engels ook ABS Brouwer in Lisse over. Hij werkt keihard, maar het ondernemerschap valt hem niet mee. “Ondanks alle managementervaring heb ik toch gemerkt dat ondernemer zijn wezenlijk anders is. Nu lig ik voor het eerst wakker ’s nachts van de zorgen. Een eigen zaak laat je nooit los, zelfs niet op de vakantie. Toch zou ik het zo weer doen. Omdat je er ook heel veel voor terugkrijgt. Als ondernemer leef je gewoon intenser.”

Ga naar de inhoud