Je moet altijd voorop lopen, anders loop je achteraan

Ooit gedacht dat tafelzuur en gastronomie perfect samen kunnen gaan? Bij het Amsterdamse Kesbeke lukt dat zeker! Oos Kesbeke is de derde generatie in het familiebedrijf en ook bij hem zit de liefde voor augurken en uitjes heel diep. Samen met een hechte club personeelsleden (‘iedereen is bij ons familie’) geeft hij op geheel eigen wijze leiding aan de enige ambachtelijke inleggerij van echte Amsterdamse tafelzuren.

Zijn fabriek staat zo maar midden in een oude Amsterdamse woonwijk. Vanachter zijn bureau, in een ruimte die meer wegheeft van een filmset dan een kantoorruimte, vertelt Oos met onvervalst Amsterdams accent over zijn bedrijf. Achter hem een gigantisch tropisch aquarium vol bijzondere vissen, anemonen en koralen, dat is blijven staan nadat er hier ooit een aflevering van de Nederlandse politieserie Baantjer was gefilmd. Oos: ‘Ik zit er bewust met mijn rug naartoe, anders zit ik de hele dag te gluren. Kijk nou toch eens naar dat nieuwsgierige koffervissie…’

Ga naar de inhoud