Drink je altijd wijn bij de avondmaaltijd? Wat dacht je van thee?

Theesommelier Karin Kamman geniet zichtbaar. De reacties die ze van de deelnemers van haar theeworkshop terugkrijgt zijn waardevol. ‘Er is nog veel wat mensen over thee kunnen ontdekken en leren’ vertelt ze. Ze heeft dan ook een missie: mensen kennis laten maken met kwaliteitsthee, op de juiste manier gezet en een uitstekende combinatie met gerechten. Het wordt direct duidelijk dat ze daarmee geen kant-en-klare zakjes met een smaakje bedoelt. Alleen het pure spul dus, afkomstig van de Camellia Sinensis, oftewel de theeplant.

Het roer moest om

Haar liefde voor thee -ze lust geen eens koffie- en bourgondische leefstijl heeft Karin, na 23 jaar ondernemerschap in communicatie en vormgeving, begin 2018 doen besluiten om het roer om te gooien. ‘Het kwartje viel nadat ik een theecursus had gevolgd. Ik dacht: dit wordt het drankje van de toekomst! Ik realiseerde me op dat moment dat thee fantastisch met eten gecombineerd kan worden. Dat zou meer mensen moeten aanspreken’. Aldus besloot Karin om een opleiding tot theesommelier te volgen waarna ze haar nieuwe onderneming Santhee lanceerde. Door tijdens etentjes thuis met gerechten en bijpassende thee te experimenteren, wist ze haar voorgevoel te bevestigen. Haar vermoeden dat hier markt voor was bleek wel uit de lovende reacties die ze van haar gasten ontving.

Ga naar de inhoud